RENOVATIE AKKERHOF GESTART

Op donderdag 21 januari heeft wethouder Jan Willem Mijnans (beheer openbare ruimte) samen met Roel Smeets, voorzitter van winkeliersvereniging Akkerhof, de aftrap gedaan voor de renovatie van de openbare ruimte rond winkelcentrum Akkerhof in Spijkenisse. Zij onthulden samen een miniatuur bouwbord en de wethouder plaatste de eerste nieuwe trottoirtegel op het plein aan de Lenteakker. Naast de openbare ruimte wordt in 2021 ook het winkelcentrum gerenoveerd. Vanwege de Corona maatregelen is gekozen voor een officieel startmoment in kleine opzet.

Renovatie buitenpleinen

Aannemersbedrijf Lindeloof uit Hellevoetsluis zal het komende jaar de drie pleinen Zomerakker, Lenteakker en Herfstakker compleet opnieuw inrichten. Parkeergarage Akkerhof wordt in zijn geheel aangepakt door middel nieuwe bestrating, schilderwerk en worden de huidige armaturen vervangen voor Ledverlichting. Deze renovatie zorgt straks voor een frisse veilige uitstraling. Op het meest noordelijke plein aan de herfstakker zal een grote rijwielstalling verschijnen voor metro-reizigers en bezoekers van het winkelcentrum. Wethouder Jan Willem Mijnmans: “er zijn al meerdere winkelcentra in Spijkenisse mooi gerenoveerd. In dit gebied is deze nieuwe fase de afronding van het complex Akkerhof. We hebben de stakeholders en omwonenden ook meegenomen in de plannen. De Lenteakker is al eerder helemaal opgeknapt. Nu nemen we ook de parkeergarage mee en wordt het plein optimaal ingericht. We gaan voor een kwalitatief hoogwaardige verblijfsplek, waarbij veel groen en veiligheid belangrijk zijn.” Met name het plein Zomerakker gaat een opgeruimde opzet krijgen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en de ondernemers evenementen kunnen organiseren.

Renovatie Winkelcentrum Akkerhof

In februari zal ook de renovatie van het winkelcentrum aanvangen. Eigenaar Pensioenfonds Rail & OV heeft veel vertrouwen in de toekomst van het winkelcentrum en is graag bereid een forse investering te doen in de uitstraling en het verblijfsklimaat van Akkerhof. In het winkelcentrum worden onder meer de vloeren, de plafonds en de verlichting vervangen. Het hele winkelcentrum krijgt zowel aan de binnen- en buitenzijde een nieuwe moderne uitstraling. Ook zal de bestaande droogloop worden vernieuwd en uitgebreid zodat bezoekers voortaan droog en comfortabel naar de parkeergarage kunnen lopen.

De eigenaar wil ook graag een lunchroom toevoegen, een specifieke vraag van bezoekers en ondernemers. Voorzitter Roel Smeets van BIZ-Vereniging Akkerhof: ‘De winkeliers op Akkerhof zijn verheugd dat de pleinen rondom het winkelcentrum worden heringericht en het winkelcentrum een fikse facelift krijgt. Daar waren we ook echt aan toe. Het uit de jaren 80 stammende winkelcentrum krijgt een modernisering zodat het voor onze klanten, bezoekers en inwoners nog prettiger wordt om er te verblijven. We zien onszelf als middelpunt van de buurt en kunnen in tijden van crisis dit soort geweldig nieuws goed gebruiken.’

Planning

Het ontwerp van de renovatie van de renovatie is van Eentien Architecten uit Rotterdam. Het ontwerp van de buitenruimte komt van Geo Infra en Eric Douma Landschapsarchitectuur. De renovatie van het winkelcentrum wordt uitgevoerd door Aalberts Bouw Zeist onder leiding van MVGM, de vastgoedmanager van het winkelcentrum.

Tijdens alle werkzaamheden blijven het winkelcentrum, garage en het RET-station geopend voor publiek. Waar werkzaamheden plaatsvinden zullen omleidingen voor verkeer en voetgangers worden geplaatst. Volgens de planning zullen alle werkzaamheden in en rond Winkelcentrum Akkerhof voor het eind van 2021 worden afgerond. Meer informatie vindt u op de website www.lindeloof.nl/akkerhofspijkenisse